Spelregels Bubbelvoetbal

SPELREGELS 4-TEGEN-4 BUBBELVOETBAL

Teams:
Teams bestaan maximaal 4 veldspelers Teams leveren bij inschrijving: de Teamnaam en alle spelersnamen en geboortedatum Er wordt gespeeld op het kunstgras,voetbalschoenen verplicht.

Aanmoedigen niet coachen:
Wij verzoeken ouders om de spelers zoveel mogelijk aan te moedigen, maar niet te coachen. Laat spelers elkaar zelf coachen, en laat de spelers hun eigen keuzes maken. De doelstelling is dat spelers “vrijuit” kunnen voetballen.

Wedstrijdduur:
De wedstrijden duren8 minuten, gedurende poulewedstrijden kunnen deze in een gelijkspel eindigen.

Aftrap:
De scheidsrechter bepaald wie er aftrapt. Na een doelpunt wordt er ook een aftrap in het midden genomen en begint vanaf daar het spel.

Aftrappen, doeltrappen en intrappen:
Alle spelhervattingen zijn indirect, en worden vanaf de grond genomen. Uitzonderingen zijn een strafschop tijdens wedstrijd of aan het einde van de wedstrijd, deze zijn direct. Wanneer de bal rolt is de standaard situatie genomen en mogen de andere spelers weer dichterbij komen. Er moet minimaal 4 meter afstand zijn van de bal wanneer er sprake is van een vrije bal.

Doeltrap:
De doeltrap mag van overal op de achterlijn genomen en is een indirecte vrije bal.

Strafschop:
Wanneer een directe scoringskans ontnomen wordt bijvoorbeeld door een bewuste handsbal of een overtreding. De strafschop is een vrije bal die vanaf de middenlijn wordt genomen, daarbij verzamelen alle andere spelers zich achter de middenlijn tot de strafschop is genomen.

De 4-meter regel:
Bij alle standaardsituaties moet er 4 meter afstand zijn van de bal, wanneer de overtreding op de rand van het strafschopgebied gemaakt wordt moet de bal op 4 meter van het gebied neergelegd worden, de scheidsrechter bepaald dit.

Doelpunten maken:
Je kunt alleen scoren op de helft van de tegenstander, dit geldt vanaf en op de middenlijn. Als de bal vanaf eigen helft geschoten wordt dan moet deze op de helft van de tegenstander worden aangeraakt. Dit kan via een medespeler of tegenstander. Wanneer dit niet gebeurt krijgt de verdedigende partij een doeltrap. Er kan niet direct gescoord worden uit indirecte standaard situaties. De bal moet in zijn geheel over de doellijn zijn om als doelpunt te tellen.

Slidings:
Er mogen geen slidings gemaakt worden om de bal te onderscheppen. Zodra de scheidsrechter een sliding constateert is er een indirecte vrije trap voor de tegenpartij.

Buitenspel:
Er is geen buitenspel.

Handsbal:
Wanneer er een opzettelijke handsbal gemaakt wordt die een scoringskans voorkomt, geeft de scheidsrechter direct een penalty, en kan de scheidrechter een tijdstraf van 2 minuten geven! Wanneer er sprake is van onopzettelijk hands geeft de scheidsrechter een vrije bal, op de plek waar het zich heeft plaats gevonden.

Shout-outs in de knock-out fase:
Gedurende de poule fases betekend een gelijk spel 1 punt voor ieder team. Echter bij een gelijk spel in de knock-out fase gaat de wedstrijd meteen over naar een penalty shoot-out. Hierbij wordt er 6 keer een 1v1 gespeeld waarbij van beide teams 3 verschillende spelers om de beurt met een bal op de doellijn beginnen. Door een muntworp wordt wederom bepaalt welk team mag starten met aanvallen. De verdedigende speler start op zijn doellijn, en probeert de bal af te pakken. Een 1v1 kan maximaal 10 seconden duren. Binnen deze tijd stopt de situatie alleen wanneer de bal uit gaat, er een overtreding wordt gemaakt of wanneer er gescoord wordt. Wanneer een van beide spelers een overtreding begaat, dan betekent dit een direct doelpunt voor de benadeelde partij.

Opzettelijke overtreding:
Bij opzettelijke overtreding kan de scheidrechter een tijdstraf van 2 minuten gevem, dat betekent dat zijn tem 2 minuten met 3 speler speelt.

Zero Tolerance:
Binnen het toernooi is er geen aanmerking op de beslissing van de scheidsrechter.

Gelijk aantal punten in poulefase:

  1. Onderling resultaat.
  2. Meeste doelpunten voor.
  3. Minste doelpunten tegen.
  4. Beslissing shoot-out